Katers en poezen

Op dit moment lopen er drie viervoeters bij ons rond:

Mafioso von der Niederlausitz, oftewel Tijger

Tijger 5 maanden bij Petra in Duitsland

Tijger is onze knuffelkater! Tijger is 12-08-2017 geboren in Duitsland bij Petra Urban en is een Black Golden shaded pers. Zijn ouders zijn een Black Golden Shell Pers en een Black Golden Shaded Exotic Shorthair. Zijn ouders en hijzelf zijn negatief getest op alle erfelijke ziekten. Ook hij is vrij van Fiv en Felv.

Tijgers uiterlijk

Tijger heeft een wintervacht en een zomervacht, waardoor hij steeds verandert van uiterlijk. Hij kan een soort krullende baard/borst hebben en een enorm dikke buikvacht, maar ook gouden manen en lokken. Ook zijn oogkleur verandert nog en kan er door verschillende lichtbronnen steeds anders uitzien. Daardoor maken wij heel veel foto’s van hem, omdat we steeds weer verrast worden door zijn nieuwe look.

Tijgers karakter

Hij houdt ervan om lekker naast je neer te ploffen en geaaid te worden. Zijn favoriete kroelplekken zijn achter zijn oren en op zijn buikje. Tijger heeft een heel lieve knorrende mauw als hij aandacht van je wil, nauwelijks hoorbaar en zeer vertederend! Hij is nieuwsgierig en onderzoekt graag alles wat in huis of tuin te vinden is. Zo probeert hij in alle dozen te kruipen, knabbelt er even op en kan dan in slaap vallen in zelfs het kleinste doosje. In de tuin is ook van alles te ontdekken; insecten, vogels en kikkers!

Tijger loopt vrij rond door het huis, net als onze poezen. We zorgen voor anticonceptie als er geen dekkingen mogen plaatsvinden. Op deze foto zie je Poekie naast hem liggen. Poekie heeft inmiddels een nieuw huisje gevonden, omdat ze het te druk vond bij ons.

Brettachtal’s Lilly Rose

Lilly 4 weken

Lilly is 27 april 2018 in Duitsland geboren, een Silver Shaded Exotic. Lilly is een schatje! Ze is zeer aanhankelijk en knuffelig, maar blijft ook erg speels nu ze 1 jaar is en gesteriliseerd.

 

 

 

 

Lilly is graag buiten en vangt vliegen en bijen. Ze heeft een enorm lieve roep. Ze klinkt als een soort vogeltje. Daarmee laat ze ook weten als ze naar buiten of binnen wil, want ze is teveel een prinses om zichzelf door het luikje te bewegen.

 

 

 

Vanwege persoonlijke omstandigheden hebben we besloten voorlopig geen nestjes meer te nemen en hebben we Lilly gesteriliseerd.

Solati’s Apollo

Apollo is 27 juli 2018 bij ons geboren en bij ons gebleven. Apollo is een Blue
Golden Shaded Exotic en hij is gecastreerd.

 

 

Apollo is helemaal verliefd op zijn vader Tijger en knuffelt graag met hem. Apollo is een rustig mannetje. Hij mauwt niet en heeft allerlei plekken in huis waar we hem terug kunnen vinden.

 

 

 

Apollo speelt veel met Lilly en probeert dat ook bij zijn vader, maar die reageert daar niet echt op. Tijger laat het wel toe en vindt het ook prima als Apollo bij hem komt liggen. Apollo ligt graag bij onze kinderen op schoot als ze een boekje lezen.