Kater

Mafioso von der Niederlausitz, oftewel Tijger

Tijger 5 maanden bij Petra in Duitsland

Tijger is onze knuffelkater! Tijger is 12-08-2017 geboren in Duitsland bij Petra Urban en is een Black Golden shaded pers. Zijn ouders zijn een Black Golden Shell Pers en een Black Golden Shaded Exotic Shorthair. Zijn ouders en hijzelf zijn negatief getest op alle erfelijke ziekten. Ook hij is vrij van Fiv en Felv.

Tijgers uiterlijk

Tijger heeft een wintervacht en een zomervacht, waardoor hij steeds verandert van uiterlijk. Hij kan een soort krullende baard/borst hebben en een enorm dikke buikvacht, maar ook gouden manen en lokken. Ook zijn oogkleur verandert nog en kan er door verschillende lichtbronnen steeds anders uitzien. Daardoor maken wij heel veel foto’s van hem, omdat we steeds weer verrast worden door zijn nieuwe look.

Tijgers karakter

Hij houdt ervan om lekker naast je neer te ploffen en geaaid te worden. Zijn favoriete kroelplekken zijn achter zijn oren en op zijn buikje. Tijger heeft een heel lieve knorrende mauw als hij aandacht van je wil, nauwelijks hoorbaar en zeer vertederend! Hij is nieuwsgierig en onderzoekt graag alles wat in huis of tuin te vinden is. Zo probeert hij in alle dozen te kruipen, knabbelt er even op en kan dan in slaap vallen in zelfs het kleinste doosje. In de tuin is ook van alles te ontdekken; insecten, vogels en kikkers!

Tijger loopt vrij rond door het huis, net als onze poezen. We zorgen voor anticonceptie als er geen dekkingen mogen plaatsvinden.